Hoe ontstaan emotionele blokkades?

Onststaan-van-emotionele-blokkades
Ontstaan van emotionele blokkades

Hoe ontstaan emotionele en energetische blokkades & aanlegsteigers?

Blokkades ontstaan doordat wij mensen hebben geleerd en onszelf aanleren om gevoelens en emoties te negeren. Al een aantal generaties lang worden we immers opgevoed in de “stel je niet aan” en “niet huilen” patronen. Praten over je gevoel, je emoties, wat iets met je doet, hoe iets voelt, is niet gewoon. We leren ook op school voornamelijk rationeel bezig te zijn. Laat staan het laten zien en tonen van emoties en gevoelens, dat is voor velen al helemaal onbekend.

Het uiten van emoties

Positieve ervaringen geven we meteen de ruimte om er te zijn. Als je ergens vrolijk van wordt, lach je meteen en stel je dat niet uit. Negatieve ervaringen daarentegen parkeren we meestal. Het komt niet altijd uit om te huilen, schreeuwen, of bespreekbaar maken wat het met je doet. We slaan negatieve emoties op in ons lichaam. Zo vormen negatieve emoties en trauma’s als het ware energiebolletjes en die bolletjes kleven vast aan een bepaald orgaan in je lichaam. Hoe langer het er zit, hoe meer last je ervan krijgt. Uiteindelijk krijg je er zoveel last van dat je het gevoel gaat negeren. We gaan gewoon door, staan niet stil bij de realiteit en waarheid en luisteren onvoldoende naar ons lichaam. Dit maakt dat we al snel in ons hoofd gaan zitten. Want als je je niet lekker voelt in je lichaam, wil je dat niet iedere minuut voelen, dus sluit je je af van je gevoel.

Blokkades door leven in je hoofd

Als je van je gevoel bent afgesloten, zit je voornamelijk in je hoofd. Voelen is immers te eng, te kwetsbaar, te angstig, te zwaar, te heftig, te pijnlijk, te onveilig, te veel. Teveel in je hoofd zitten, maakt dat je verder af komt te staan van je gevoel. En je raakt steeds verder weg van jezelf. Je maakt dat alleen nog beslissingen vanuit je ego en hoofd en dat zorgt voor een innerlijk conflict. Tevens zorgt het continue zitten in je hoofd dat je hoofd vol raakt met emoties, ervaringen, herinneringen en energie. Als een glas vol is, is er geen ruimte voor iets nieuws. Kortom, de oplossing is dat je weer uit je hoofd gaat, terug naar je gevoel. Als je in je gevoel zit, heb je de kans en mogelijkheid om negatieve emoties en energie te verwerken en los te laten. Loslaten van blokkades kan alleen plaatsvinden via je gevoel.

Verwerking van emoties en ervaringen

Er is sprake van rationele verwerking en emotionele verwerking. Rationeel vindt plaats in je hoofd, je brein. Emotioneel vindt plaats in je hart, buik en andere organen en uiteindelijk in je ziel. Het is mogelijk om negatieve emoties en trauma’s te verwerken op een rationele wijze, alleen zal je uiteindelijk altijd nog door het emotionele verwerkingsproces dienen te gaan.

Het verwijderen van emotionele en energetische blokkades, ook wel aanlegsteigers voor entiteiten genoemd, is zinvol voor je spirituele, zakelijke en persoonlijke groei en ontwikkeling. Lees op de volgende pagina hoe je blokkades kunt verwerken en loslaten.

Hulp nodig?

Hulp nodig met het ontdekken en verwerken/loslaten van oude emoties, trauma’s, mechanismen en patronen en leren er anders mee om te gaan? Bel nu 0031 6 28311033 voor meer informatie en het maken van een afspraak (afspraak kan via een ontmoeting op mijn praktijk te Apeldoorn of online via Skype of Messenger video). Of stuur een mail naar info@lindakrohne.nl

Je bent niet alleen

Ooit een bijzonder moment gehad met een vogel of vlinder? Klopt, je bent namelijk niet alleen..

Stemmen in het hoofd

Stemmen in het hoofd, een verhaal uit de praktijk.

Slaap je slecht?

Slaap je slecht? Dan kan het zijn dat hoe langer het duurt, je je steeds slechter gaat voelen. Wij mensen hebben slaap nodig. …