26 januari 2020 Workshop Ouderschap&Opvoeding

Hoe blijf ik mijzelf tijdens de opvoeding van mijn kind(eren)?

Hoe kan ik het beste mijn kind(eren) opvoeden?

Hoe corrigeer ik mijn kind zonder boos te worden?

Het lukt mij niet om rustig te blijven in bepaalde situaties.

Wanneer en hoe laat ik mijn kind los?

Ik kan mijn kind wel achter het behang plakken.

 

Loop jij tegen wat dingen aan in het opvoeden van je kind of kinderen?

Dan heb je het soms best even moeilijk. Als moeder van 3 zoons en 3 bonuskinderen spreek ik uit ervaring. Hoe lastig is het soms om niet vanuit boosheid of angst te reageren als je kind iets doet waar jij wat minder blij mee bent? Nou, heel lastig was dat in het begin van mijn moederschap. Ik bedoel, tijdens de zwangerschap is er geen handleiding voor hoe het kind, wat op dat moment in je buik zit, op te voeden. Soms dacht ik wel eens, helaas zit er geen handleiding bij. Want het was soms best even zoeken naar de juiste weg. Ik had al wat opvoedingscursussen gevolgd inmiddels. En dat bracht mij wel iets verder in de goede richting. Alleen bleef het een gedoe en zoektocht. En toen kwam ik in een burn-out. En dat veranderde alles. Echt alles. In zeer positieve zin.

De ouder is de sleutel

Ik kwam erachter dat jij als ouder de sleutel bent tot verbetering en verandering. Toen ik dat echt doorkreeg kwam er een eind aan het manipulatief gedrag en de stress en ontstond er rust en ruimte. De 3-ren van vroeger. Rust, ruimte en reinheid. Nou gezien het feit dat ik merendeels jongens in huis hebt, is die reinheid soms ver te zoeken op hun kamers. (Mogelijk ligt dat aan mijn leeftijd en heb ik een prehistorische definitie gegeven aan het woord).  Het meest belangrijke waar je je bewust van dient te worden is dat je als ouder de sleutel bent. Want je kind reageert op de energie die jij uitstraalt. Zodra jij in alle omstandigheden positieve en liefdevolle energie uitstraalt verandert er heel veel. En op het moment dat jij jouw gevoelens serieus gaat nemen, voor jezelf opkomt en dus je grenzen aangeeft, verandert er nog veel meer in positieve zin.

Hoe doe je dat dan?

 • je kind corrigeren zonder boosheid
 • nee leren zeggen tegen je kind op een liefdevolle en effectieve wijze
 • het stoppen van manipulatief gedrag van je kind
 • je kind loslaten
 • zorgen dat je met respect wordt behandeld
 • dat er rust en ruimte is
 • een liefdevolle relatie hebben met je kind
 • bepalen wat de grenzen zijn
 • en waar de grenzen liggen
 • zorgen voor een goede nachtrust
 • je kind ondersteunen in hun ontwikkeling
 • het niet overnemen van je kind diens problemen en verantwoordelijkheid
 • ze voorbereiden op volwassenheid
 • rust creëren in het gezin
Programma:
Alle bovenstaande punten komen aan bod. We gaan ermee aan de slag. Kernpunten zijn communicatie en bij jezelf blijven. Dus leren communiceren zonder negatieve emoties en leren grenzen te stellen en aan te geven. Met bij jezelf blijven bedoel ik dat je rustig blijft en niet je eigen negatieve emoties projecteert op je kind. Want dat is de kern. Je kind reageert immers op de energie die jij uitstraalt.
We gaan aan de slag met het oplossen van emotionele blokkades in jezelf. Ook gaan we oefenen in communicatie en bij jezelf blijven. Een jonge acteur (18) zal mij daarbij ondersteunen. Het blijft uiteraard veilig, wel kom je uit je comfortzone en zal je worden geconfronteerd met jezelf. Juist dat is nodig om verandering en groei te realiseren.
Wie kan er meedoen?
 • Je bent ouder dan 18
 • Je werkt of hebt ervaring met 1 of meerdere kinderen
 • Het opvoeden van kinderen is onderdeel van je dagelijkse/wekelijkse taken
 • Je spreekt en begrijpt Nederlands
 • Je hebt geen psychose of schizofrenie

Locatie

Oakbuilding, Fizzionparc te Apeldoorn

Kosten

Je investering bedraagt € 222,22 inclusief pen&papier, lunch, drinken, positieve energie en inspiratie

Annulering van deelname

Heb je je al aangemeld en kan je toch niet? Annulering kan gratis t/m 26 December 2019. Annulering in de periode van 27 december 2019 tot en met 16 januari 2019 kan tegen 50% van de kosten. Bij annulering na 16 Januari 2020 vindt er geen restitutie plaats.

Aanmelding

Wil jij steviger en sterker in je schoenen komen te staan bij het opvoeden van je kind(eren)?

Doe dan gerust mee op 26 januari 2020 van 09.30 tot 16.00 uur. Het belooft een heerlijke dag te worden vol met inzichten, bewustwording, groei en plezier!

Klik hier!

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Derealisatie na een trauma

Komt vaker voor dan je misschien denkt. Dit keer was het een klant die een inenting als zeer traumatisch had ervaren. En …

Aarding

Ik wil hier niet zijn

Ik wil hier helemaal niet zijn. De mensen op deze planeet maken alles stuk en kapot. Ze verwoesten regenwouden, de natuur, …

Word-onafhankelijk

Onafhankelijk zijn is waardevol

Ben jij al onafhankelijk op het gebied van het oplossen van je trauma's en negatieve gevoelens en emoties?