Advies inzake een psychose

Wat te doen bij een psychose?

Wat kan je doen als iemand een psychose heeft of heeft gehad?

Als jij of iemand anders een psychose heeft of heeft gehad, dan is dat best heftig. Althans dat is hoe de meeste cliënten en hun dierbaren het beschrijven. Er zijn altijd veel vragen en dat is begrijpelijk. Je hebt waarschijnlijk geen idee van wat er aan de hand is, wat er precies is gebeurd en wat je het beste kunt doen. En dat is heel logisch in mijn optiek.

Op basis van alle jaren praktijkervaring op het gebied van psychoses geef ik hierbij een advies. Let wel, het is een advies en enkel gebaseerd op mijn ervaringen als therapeut en exorcist. Het is uiteraard geheel je eigen verantwoordelijkheid wat je met deze informatie doet. Ook ben ik, Linda Krohne, op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele directe of indirecte gevolgen.

Belangrijk is ook dat ik begrip en kennis heb voor en van beide situaties:

  • je bent degene met de psychose ervaring
  • je bent een dierbare van iemand met een psychose ervaring

Misschien vind je dit overdreven om te benoemen, echter zou het je nog wel eens kunnen verbazen hoe sommigen reageren op mijn werk én werkwijze. Er zijn namelijk nog steeds heel veel mensen heilig overtuigd van de “hulp” van reguliere professionals. Als jij daar één van bent, prima. Lees dan niet verder en ga naar de huisarts toe.

Maar wat ook heel veel voorkomt is dat degene die een psychose heeft of heeft gehad, tegen dierbaren (of derden) hun mening en oordelen aanlopen als het aankomt op hulp zoeken en inschakelen. Sommigen die een psychose ervaringen hebben (gehad) voelen heel goed aan wat ze wel en wat ze niet nodig hebben. Vandaar dat ik dit toch even benoem, want het is belangrijk.

Het is belangrijk als degene met de psychose zijnde, je gevoel te volgen als het op hulp inschakelen neerkomt. En durf voor jezelf op te komen en voor je eigen gevoel/intuïtie te staan. Dat is soms best een uitdaging hoor is de ervaring. En geheel afhankelijk van de situatie waarin je zit. Als het je niet lukt om voor elkaar te krijgen waar jouw gevoel naar uit gaat, dan is dat oké. Het is even niet anders en soms ben je niet meer in machte om je eigen keuzes te maken. Alleen is dit vaak nou juist de discussie, want wie bepaalt of je zelf nog wel in machte bent of niet? Zijn dat werkelijke experts op het gebied van psychoses oplossen of niet? Als je in zo een situatie zit, volg dan ook daarin je gevoel is mijn advies. En, ik zou het persoonlijk niet te snel opgeven en zomaar andermans mening volgen.

Als je het bovenstaande niet zo goed kan volgen als zijnde degene met een psychose ervaring, dan zou het zo kunnen zijn dat je niet helder genoeg bent om je eigen keuzes te maken.

Tevens is het belangrijk voor de dierbare van iemand met een psychose ervaring om ten eerste rustig te blijven als het gaat om het zoeken en inschakelen van hulp. Als degene met een psychose ervaring een gevaar is voor zichzelf of voor een ander, dan bel je uiteraard direct 112. En ja dat komt soms voor, niet altijd. Belangrijk is dat je dit baseert op de realiteit, dus wat is er werkelijk aan de hand, wat is de werkelijke situatie? En niet gebaseerd op je eigen angst gevoelens…

Ik zeg altijd het volgende: zwaait degene werkelijk met een mes op dit moment of ben je bang dat dat zou kunnen gebeuren?

Makkelijk gezegd, dat weet ik. Echter is het de kunst om kalm en rustig te blijven. Zodat je helder blijft nadenken en helder blijft handelen. Het punt is echter dat degenen die in een situatie komen met iemand die op dat moment een psychose ervaart, meestal ervaren dat er oude nog onverwerkte emoties en gevoelens worden getriggerd en ze niet rustig en kalm kunnen blijven daardoor. Je schrikt en je wordt bang bijvoorbeeld. En dat is niet erg. Ik verwacht niet dat je als je onervaren bent, eenvoudig rustig en kalm blijft.

En bel je toch 112 of de hulpverlening als dierbare, ook dat is oké. Je doet je best nietwaar. En kan je het werkelijk echt helemaal verkeerd doen? Niet in mijn optiek.

Hiermee hebben we meteen even een belangrijk onderdeel besproken over wat je kunt doen als iemand een psychose ervaart. Als psychoot ben je niet meer jezelf op dat moment. En dat kan zijn dat je toch nog wel aanspreekbaar bent of dat je compleet van de wereld bent. Er zijn diverse soorten psychoses en fases mogelijk.

Als het ergste van de psychose voorbij is, dan begint het pas zeggen velen. Want wat dan te doen? Je dient je voor te stellen dat als iemand een psychose heeft ze letterlijk en werkelijk voor een deel of geheel geen controle meer hebben over zichzelf, hun gedachten, hun gedrag, hun woorden, hun emoties, etc. Ze zijn letterlijk uit verbinding en hebben geen macht over zichzelf op dat moment. Dit is voor alle betrokkenen zeer beangstigend. Het is echt vreselijk voor velen om dat te ervaren. En het is in beide situaties niet te vergelijken. Jij ervaart jouw dingen en de ander diens eigen dingen tijdens dezelfde situatie.

Als eerste dient er rust en kalmte te worden gecreëerd. Soms gaat dat vanzelf na een aantal uren en soms alleen met hulp. Het is nogmaals geheel afhankelijk van de situatie. Echter het feit blijft: Alle betrokkenen dienen rustig en kalm te zijn, ook nadien. Als je als degene zijnde met de psychose ervaring veel angst in jezelf ervaart, dan ben je niet rustig en kalm en is de kans aanwezig dat je weer in een psychose schiet aanwezig. Dat wilt men niet, dus ga je uit alle macht dat willen voorkomen en schiet je in de controle. Waardoor je jezelf nog meer kwijt raakt en de kans op een psychose vaak nog groter wordt. Met andere woorden, je hebt direct en zo snel als mogelijk hulp nodig om alle schrik en angsten op te lossen in jezelf. Dat gaat niet door dat een ander te laten doen. Je dient zelf de confrontatie met je angsten en emoties aan te gaan. Dat is in mijn ervaring het enige wat werkt. En ik heb cliënten die al bij diverse professionals geweest zijn, wat niets hielp of alles verergerde of slechter heeft gemaakt. Uiteindelijk komen ze dan toch bij mij, want of de dierbare wilde het niet of vond het maar niets dat “spirituele” of de professionals gingen er niet mee akkoord. Er kan van alles tegenwerken. Zelfs de aanwezige entiteiten in de persoon met de psychose ervaring willen liever niet dat je naar iemand zoals ik toe gaat.

En daar komen we bij het volgende belangrijke punt. Maar eerst even nog benoemen wat de dierbare het beste kan doen als het ergste van de psychose voorbij is. Ook als dierbare ervaar je emoties zoals schrik en angst. Tevens is de kans heel hoog dat je je zorgen maakt om de ander. Logisch uiteraard en goed bedoeld, maar er is een maar. Die zorgen zijn negatief van aard. Je maakt je zorgen of het wel goed gaat met de ander of dat je je zorgen maakt dat het nog een keer kan gebeuren. En in feite straal je dan uit naar de ander dat je geen of weinig vertrouwen hebt in de ander en in de toekomst. Die zorgen van jou, die voelt degene met de psychose ervaring erg goed. En kan een aanleiding zijn voor een nieuwe psychose ervaring. Dit zeg ik niet om je een vervelend gevoel te geven, alleen is het gewoon belangrijk dat je beseft dat hoe jij je voelt van invloed zijn op degene met de psychose ervaring, want diegene is tijdens en met name na de ervaring zeer kwetsbaar. Jouw zorgen maken dat de ander zich onveilig voelt. En er kan boosheid ontstaan en nog wel meer. Dus mijn advies is om als dierbare zo snel mogelijk te zorgen dat je jouw zorgen oplost in jezelf zodat je deze niet projecteert op degene met de psychose ervaring. Echt heel belangrijk!

Dan nu verder waar ik net was. Bij een psychose zijn altijd, let op: altijd, entiteiten betrokken. Entiteiten zijn bewustzijnsvormen van energie met een intelligentie. Ook wel demonen genoemd of anderszins.

Zeker als degene met de psychose ervaring geheel niet meer zichzelf is, dan is er sprake van een overname oftewel een bezetenheid. Bezetenheid wilt zeggen dat iets anders dan jezelf bezit heeft genomen van je lichaam, gedachten, gedrag, emoties, enz. En ja, dit komt erg vaak voor. Alleen wordt hier meestal niet door professionals over gesproken en dat begrijp ik wel, want ze mogen en kunnen er waarschijnlijk niet zoveel mee. De reguliere zorg dient de protocollen te volgen. Echter heeft het ontkennen van de aanwezigheid van entiteiten geen enkele zin. Daarnaast is het niet zo handig om te ontkennen dat er soms dingen gebeuren bij mensen waar de wetenschap helemaal niets mee kan als het gaat om te verklaren wat er speelt. Hier ga ik nu verder niet op in, ik heb er ook mee geworsteld. En ik overweeg op het moment om een boek te schrijven met allerlei ervaringen omtrent psychoses en bezetenheid alleen denk ik dat niemand daar werkelijk op zit te wachten.

Even kort samengevat: zowel degene met de psychose ervaring als de dierbare hebben hulp nodig omtrent het oplossen van allerlei negatieve emoties en gevoelens zoals schrik, angsten en zorgen. Degene met de psychose ervaring dient én de oorzaken van de psychose op te lossen in zichzelf (die ligt in het verleden) en dat heeft alleen zin als diegene met de psychose ervaring hier ZELF voor kiest en dit doet voor ZICHZELF. Het kan zijn dat dit soms pas jaren na de psychose ervaring het geval is. En dat is oké want dat is nou juist het proces. Daarnaast dient het trauma van de psychose zelf te worden opgelost. En de dierbare heeft hulp nodig bij het oplossen van allerlei negatieve emoties en gevoelens zoals angsten en zorgen. En daarnaast als men aanwezig was ook het trauma van de psychose ervaring.

Ik kan hier nog meer over vertellen alleen laat ik het voor nu even hierbij. Heb je hulp nodig, neem dan gerust contact op: 06-28311033 (app of bel)

PS: het beste is als degene met de psychose ervaring zelf contact met mij opneemt, mits diegene al in staat is een gesprek te voeren. Als dat laatste niet het geval is, dan mag de dierbare uiteraard contact opnemen. Waarbij geldt dat als het een gevaarlijke situatie betreft, 112 wordt gebeld.

Warme groet,

Linda Krohne

 

 

negatieve-energie-bij-je-partner

Entiteiten en je relatie

Het is in mijn jarenlange ervaring erg duidelijk dat als er entiteiten aanwezig zijn in een gezin, dan zijn er tegelijkertijd …

Ik wil nog een kind

Je bent moeder en je bent moe. Het moederschap vraagt meer van jezelf dan je had kunnen voorzien. Het is veel werk om alles …

Is-mijn-auto-vervloekt

Is mijn auto vervloekt?

Het lijkt wel of iemand mijn auto heeft behekst ofzo.. ik ervaar allemaal rare dingen tijdens het autorijden. Herkenbaar …