Oplossen van emotionele problemen

Wat kan je doen om alle emotionele problemen en blokkades op te lossen in jezelf?

Hoe verwijder je eenvoudig emotionele problemen?

Het verwijderen van emotionele problemen en blokkades kan op veel verschillende manieren. In feite is het de bedoeling dat je achterhaalt wat de werkelijke oorzaken zijn van de negatieve emotie of het probleem waar je last van hebt of tegenaan loopt. Dat klinkt simpel, alleen is het in het begin niet.
Er zijn diverse interventietechnieken en methodes ontwikkeld in de loop der jaren welke je mogelijk kunnen helpen met het oplossen van je probleem. En elk heeft zijn eigen specifieke werking. Zo zijn er ook vele therapeuten die hier mensen mee helpen. Maar ja, wat heb jij nu werkelijk nodig.. Er is zoveel keuze.

Mijn visie

Persoonlijk vind ik het van groot belang dat je als mens leert jezelf te behandelen. Dat je leert zelfstandig negatieve emoties, emotionele problemen en trauma te verwerken en te verwijderen. Oftewel ze zelf op te lossen. Waarom? Omdat ik inmiddels door mijn jarenlange ervaring ervaar dat wij als mens, echt heel veel zelf kunnen op het gebied van genezing. Alleen hebben we het nog nooit geleerd. Er wordt geen onderricht in gegeven in ons onderwijs. In andere landen leren kinderen momenteel te mediteren en hun emoties op te lossen met een techniek welke ik zelf leer aan al mijn klant. Want zelfredzaamheid is mijn doel. Als ik heel eerlijk ben, wil ik je liever niet iedere week bij mij in de praktijk zien… Jij ook niet toch?

Welke techniek past bij jou?

Dat is een hele goede vraag. Zoals ik ernaar kijk past de techniek die voor jou goed werkt, het beste. En nogmaals, ik vind het zelf heel belangrijk dat je zelf uiteindelijk die techniek, of methode, kan toepassen. Dat je weet de volgende keer als er een emotioneel probleem opduikt:

 • hoe te reageren
 • wat jij zelf kunt doen
 • hoe het snel op te lossen
 • te voorkomen dat het probleem erger wordt

Hoe maak ik dan een keuze?

Een techniek is uiteindelijk alleen een techniek. Het resultaat van de techniek is afhankelijk en wordt bepaald door de kennis en kunde van de therapeut of behandelaar. Als voorbeeld: stel dat een therapeut een techniek heeft geleerd uit een boek, en dit vervolgens niet zo vaak toepast bij klanten. Hoe goed is deze therapeut dan in het werkelijk effectief toepassen van de techniek waardoor jouw probleem werkelijk, bij de kern, opgelost wordt? Heb je daar een realistisch beeld bij? Persoonlijk vind ik dat moeilijk. Alleen als een therapeut zegt: dit is wat ik doe en ik behandel 10 klanten per week die dezelfde klachten als jou hebben en daarvoor hanteer ik een aantal technieken waarvan ik weet dat ze het probleem oplossen. Tja, dan krijg ik persoonlijk meer vertrouwen in die therapeut. Dus onderzoek eens hoe dat bij jou werkt.

Ik kies niet een techniek, ik kies de therapeut!

Dat zou een zeer goed idee zijn, in mijn optiek. Een doktersjas aanhebben maakt je nog geen goede dokter is mijn motto. En ik heb nu eenmaal veel klanten die al jaren therapie gehad hebben en volgen. Soms meer dan 10 therapeuten hebben gehad en uiteindelijk bij komen en vervolgens als herboren de deur uit gaan. Had ik jou maar eerder ontmoet Linda, hoor ik regelmatig. Dit is overigens geen verkoop, alleen maar de realiteit.

Welke technieken zijn in mijn optiek de beste?

De meest simpele techniek vind ik persoonlijk de beste! Hoe simpeler, hoe effectiever het resultaat. Zeker als je het ook nog eens zelf kunt leren toepassen. Nu heb ik uiteraard een aantal opleidingen gevolgd. En ik heb diverse technieken en methodes mijzelf eigen gemaakt. Door ze toe te passen en te onderzoeken, hoe werkt het precies, wat doet het en wat levert het de klant op. En ik was/ben zelf heel vaak de 1e klant op wie ik het toepaste. Mijn partner was/is veelal mijn 2e klant. Ervaringsdeskundige zijn vind ik een “must”. En ik blijf diverse technieken bestuderen tot op heden. Want ik wil graag problemen zo simpel en eenvoudig en snel mogelijk kunnen oplossen. En dat ook nog eens kunnen leren aan anderen. Ja, mijn missie inderdaad als spiritueel leermeester.

Ik leer iedereen EFT, Emotional Freedom Techniques

EFT, Emotional Freedom Techniques gebruik ik bij al mijn cliënten die vastlopen in blokkades. Ongeacht de leeftijd. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen deze techniek al leren is mijn ervaring.

Wat is EFT?

EFT is een relatief nieuwe kortdurende oplossingsgerichte of resultaatgerichte therapievorm. Het bestaat uit de EFT-techniek. En een heleboel pragmatische kennis over hoe processen en klachten in elkaar zitten en ook kunnen oplossen. EFT is deels bruikbaar als zelfhulptechniek of huiswerktechniek.

Deze EFT-interventietechniek is gericht op laten uitdoven van gevoelens en emoties. Tevens lost EFT ook overtuigingen en lichamelijke klachten op.

EFT punten in het lichaam
EFT bestaat uit kortdurend kloppen op het lichaam, terwijl de aandacht is afgestemd op de negatieve gevoelens waarop men invloed wenst uit te oefenen. Er zijn hele uiteenlopende theorieën en verklaringsmodellen over waarom EFT werkt. De therapievorm is zeer sterk resultaatgericht; het in heel korte tijd oplossen van bijvoorbeeld een emotie, een gevoel, fobie, trauma’s, depressie, hoofdpijn en migraine.

Wat is het effect en resultaat van Emotional Freedom Techniques
De emoties, gevoelens, overtuigingen en fysieke pijn lossen op in korte tijd. In feite heb je meteen resultaat.
Een belangrijke emotionele herinnering zoals een trauma die voor de behandeling met EFT bijvoorbeeld onder andere verdriet, onmacht en schuldgevoelens oproept, is na de behandeling compleet neutraal en emotieloos. Als je terugdenkt aan die herinnering, dan roept het de eerder opgemerkte emoties niet meer op. Je hebt het verwijderd uit je energiesysteem.

Wat lost deze techniek zoal op?

 • Angst
 • Sociale fobie
 • Paniek
 • Trauma
 • Depressie
 • Hoofdpijn en migraine
 • Stress
 • Burn-out
 • Chronische pijn
 • diverse fysieke (chronische) klachten
 • vermoeidheid
 • aanwezigheid van entiteiten
 • negativiteit in jezelf

Hoe werkt het?

 • opmerkelijk zacht – geen heftige herbelevingen
 • goed – direct effect –
 • krachtig – heel groot effect, sterke emoties lossen op.
 • snel – in een paar minuten
 • duurzaam – blijvend effect. Weg is weg.
 • meetbaar – dus wetenschappelijk onderzoek.

Hoe werkt het?

Hoe kan deze techniek nou werken bij al die verschillende klachten? Emotional Freedom Techniques is een psycho-sensore therapievorm. Allereerst wordt bij al die klachten eerst het gevoel geactiveerd. Vervolgens wordt het gevoel gedempt door kloppen. En dat is iets neurobiologisch. In feite wordt door het kloppen de her-opslag van het gevoel gedempt. Het lichaam wordt uitgenodigd om het gevoel los te laten. Zowel het activeren als hoe de gevoelens worden opgeslagen, is hetzelfde voor al die emoties.

Jouw emotionele en energetische blokkade en jouw probleem is nu oplosbaar met EFT. Want:

 • Hoe lang het geleden is, maakt niet uit
 • In hoeverre het probleem klein of een heel groot is, maakt geen verschil
 • Het mag gerust heel diep zitten
 • Of je er nu in geloofd of niet, het werkt

Werkt het?
Dit werkt blijvend en compleet, zonder hypnose of lange gesprekken of het nu een depressie is, burn-out, migraine of borderline, Emotional Freedom Techniques werkt.

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze techniek, en Emotional Freedom Techniques is evidence based. Ik gebruik het dan ook veel in combinatie met andere technieken.

Hulp nodig?
Met het ontdekken en verwerken/loslaten van oude emoties, trauma’s, mechanismen en patronen via EFT en leren er anders mee om te gaan? Bel nu voor meer informatie en het maken van een afspraak (afspraak kan via een ontmoeting op mijn praktijk te Apeldoorn of online via Skype of Messenger video). Maak meteen een afspraak:Ben je reeds klant en in het bezit van het wachtwoord om online afspraken te kunnen maken? Klik dan hier
Boek nu
Stuur anders een mail naar info@lindakrohne.nl

De EFT punten in je lichaam

de-eft-punten
De EFT punten

Ik wil nog een kind

Je bent moeder en je bent moe. Het moederschap vraagt meer van jezelf dan je had kunnen voorzien. Het is veel werk om alles …

Is-mijn-auto-vervloekt

Is mijn auto vervloekt?

Het lijkt wel of iemand mijn auto heeft behekst ofzo.. ik ervaar allemaal rare dingen tijdens het autorijden. Herkenbaar …

gedaante

Mijn kind ziet een donkere gedaante op zijn kamer

Het komt best wel regelmatig voor dat kinderen iets zien zoals een donkere gedaante of een gedaante in een andere kleur of …