Wat gebeurt er bij overlijden?

Hieronder volgt mijn visie gebaseerd op mijn ervaringen en praktijk. Ik zou hier een aparte website over kunnen maken overigens. Het gaat mij er niet om, om gelijk te krijgen of een discussie te starten. Mijn doel van deze pagina is informatie verschaffen wat voor de meeste mensen te begrijpen is. Ik weet dat er personen zijn die zelf veel kennis en ervaring hebben opgedaan omtrent de ziel, het leven, de dood en reïncarnatie en ik spreek die niet tegen. We hebben immers allen onze eigen waarheid gebaseerd op eigen ervaringen en opgedane kennis.

Wat gebeurt er zodra een mens overlijd?

Zodra je komt te overlijden, verlaat je ziel je lichaam. Het lichaam is een instrument, hulpmiddel, verblijfplaats voor de ziel. De dood betekent dus ook dat het lichaam niet meer bruikbaar is om de ziel te huisvesten, het is op.

Tijdens de laatste periode alvorens men komt te overlijden, beleeft men hun leven. Ze zien wat er is gebeurd, heeft plaatsgevonden waardoor er bewustwording plaatsvindt en er inzicht ontstaat. Dit verschilt per persoon overigens. Zo is de film “The Bucket List” een mooi voorbeeld bijvoorbeeld. Deze fase van bewustwording en inzicht krijgen, gebeurt vaak ook bij het overgaan naar het licht.

Zodra iemand overlijdt, komt de dood de ziel ophalen. De dood vraagt de ziel waar het naartoe wilt en begeleidt hen daarin. De meesten mensen die dit lezen zijn op de hoogte of hebben kennis van de hel, de hemel, de hemelpoort, het schimmenrijk.

De mensen die negatief van aard zijn en kwaad willen zaaien, kiezen over het algemeen te verblijven in de duisternis, de hel. Daar vinden zij gelijkgestemden.

De mensen die positief van aard zijn en verder willen gaan met hun persoonlijke groei en ontwikkeling om mensen te helpen, kiezen over het algemeen te verblijven in het licht, de hemel. Daar vinden zij gelijkgestemden, leraren en ondersteuning.

De mensen die nog onafgemaakte levensdoelen hebben, teveel onverwerkte emoties en de nabestaanden nog niet willen of durven loslaten, komen veelal terecht in het schimmenrijk. Ik ervaar hen als dolende zielen. Zij hebben hulp nodig om uiteindelijk over te gaan naar het Licht. Dit betreft een enorm grote groep.

Mensen die overlijden door middel van zelfmoord, komen terecht in het schimmenrijk en dienen te wachten tot het hun tijd is om over te mogen gaan naar het Licht. Zelfmoord zagen velen als uitweg van het leven en alle ellende die zij daarin ervaarden, alleen mogen dus nog niet naar het Licht. Ik kom ze vaak genoeg tegen en gelukkig ben ik in staat om de meesten te helpen met overgaan.

Hoeveel levens heeft een mens?

Ieder mens heeft 500 tot 5000 levens op aarde. Volgens Gautama de Budha dienen we in die levens te leren hoe om te gaan met alle positieve en negatieve ervaringen van een mens en hoe daar emotioneel neutraal, kalm en bij zichzelf te blijven. Volgens Gautama en Vipassana methodiek volgens dhr Goenka dienen we alle ervaringen uit al onze levens te verwerken om uiteindelijk de verlichting te vinden.

Reïncarneren, een nieuw leven beginnen

Zie voor uitleg over reïncarnatie de YouTube films van Robert Monroe. Hij legt eenvoudig uit dat een ziel zelf kiest te reïncarneren, waar en bij wie, welke levensdoelen een ziel wilt bewerkstelligen in een leven, welke ervaringen een ziel in een leven wilt opdoen, en of de ziel kiest niet terug te keren naar aarde of juist wel.

 

 

Ik wil nog een kind

Je bent moeder en je bent moe. Het moederschap vraagt meer van jezelf dan je had kunnen voorzien. Het is veel werk om alles …

Is-mijn-auto-vervloekt

Is mijn auto vervloekt?

Het lijkt wel of iemand mijn auto heeft behekst ofzo.. ik ervaar allemaal rare dingen tijdens het autorijden. Herkenbaar …

gedaante

Mijn kind ziet een donkere gedaante op zijn kamer

Het komt best wel regelmatig voor dat kinderen iets zien zoals een donkere gedaante of een gedaante in een andere kleur of …